TOIMITUS- JA SOPIMUSEHDOT
Mekko24.fi toimitus- ja sopimusehdot

1 Yleiset ehdot

Mekko24.fi on Mekko24 (Y-tunnus 2809782-8) markkinapaikka. Sopimukset, jotka koskevat sivuston www.mekko24.fi kautta tehtäviä tilauksia, tehdään suomen kielellä. Näitä sopimusehtoja sovelletaan Mekko24 ja sen asiakkaiden välisessä kauppasuhteessa ja nämä sopimusehdot koskevat sinua, kun teet kuluttajana (”asiakas”) tilauksen osoitteen www.mekko24.fi (”verkkosivusto”) kautta. Sopimus solmitaan asiakkaan ja yhtiön Mekko24 välillä. Tarkat yhteystiedot ja muut Mekko24 koskevat tiedot löydät verkkosivustolta. Sopimusehdot koskevat ainoastaan kuluttaja-asiakkaita. Mekko24.fi:llä on oikeus päivittää näitä sopimusehtoja ilman ennakkoilmoitusta. Tilauksiin sovelletaan tilaushetkellä voimassa olevia sopimusehtoja, jotka on luettavissa Mekko24 kotisivuilta. Jos Sinulla on kysyttävää ehdoistamme tai palveluistamme, voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse info@mekko24.fi  

Yleisiä ehtoja (ja muita ei-sopimusperusteisia suhteita, jotka liittyvät niihin) säädellään ja tulkitaan Suomen lainsäädännön mukaisesti. Asiakkaana hyväksyt Suomen oikeuslaitoksen yksinomaisen toimivallan kiistojen ratkaisussa, joita voi syntyä näitä yleisiä ehtoja tulkitessa. 

Asiakkaan on hyväksyttävä yleiset ehdot voidakseen tehdä tilauksen verkkosivuston kautta. Hyväksymällä yleiset ehdot asiakas sitoutuu noudattamaan yleisiä ehtoja kokonaisuudessaan ja vahvistaa lukeneensa tiedot, jotka koskevat henkilötietoja ja evästeitä, ja hyväksyy niiden käytön Mekko24:n tietosuojakäytännön mukaisesti.

Ostosopimus syntyy, kun Mekko24 on vahvistanut asiakkaan tilauksen ja asiakas on vastaanottanut tilausvahvistuksen sähköpostitse Mekko24:lta. Mekko24 kehottaa asiakasta säilyttämään tilausvahvistuksen mahdollisen myöhemmän, Mekko24:n asiakaspalvelun kanssa käytävän, tilausta koskevan viestinnän varalle. Asiakkaalla on oikeus peruuttaa tilaus kunnes Mekko24 on vahvistanut sen. Jos tilaus peruutetaan, Mekko24 palauttaa asiakkaan tai hänen maksu- tai luottokorttiyhtiönsä tilaukseen liittyen suorittamat maksut.

2 Asiakastiedot ja tietosuoja 

Mekko24 toivottaa tervetulleeksi kaikki asiakkaat. Kauppasuhteessa noudatetaan soveltuvaa Suomen ja EU:n lainsäädäntöä kuluttajakaupan, markkinoinnin ja mainonnan osalta. Asiakas on velvoitettu luovuttamaan tilausta tehdessään täydelliset yhteystietonsa, jotka sisältävät kuluttaja-asiakkaalta vähintään nimen, osoitteen ja puhelinnumeron sekä mahdollisesti sähköpostiosoitteen. Laskutusta varten yhteistyökumppanimme Collector Bank vaatii asiakkaalta myös henkilötunnuksen. Asiakkaiden tiedot on tallennettu Mekko24 asiakasrekisteriin, jossa olevia tietoja käytetään asiakassuhteen ylläpitämiseen.

Asiakkaan on oltava vähintään 18-vuotias tehdäkseen tilauksen verkkosivuston kautta ja hänellä on oltava vakituinen osoite Suomessa. Mekko24 varaa oikeuden hylätä asiakkaan tilauksen tai muuttaa sitä (jos asiakas on esim. antanut väärät henkilötiedot ja/tai hänellä on merkintä luottotiedoissaan).

Asiakkaiden tiedot on tallennettu Mekko24:n asiakasrekisteriin, jossa olevia tietoja käytetään asiakassuhteen ylläpitämiseen. Henkilötunnusta ei tallenneta rekisteriimme. Mekko24:lla on lisäksi oikeus käsitellä ja luovuttaa rekisterissä olevia tietoja perusteltuja käyttötarkoituksia (kuten suoramarkkinointia) varten henkilötietolain (523/99) mukaisesti. Kun asiakas tekee ensimmäisen tilauksen Mekko24.fi verkkokaupassa, luodaan hänelle automaattisesti asiakastili, jos hänellä ei vielä ole sellaista. Asiakastilin kirjautumistiedot lähetetään sähköpostitse asiakkaalle. On asiakkaan vastuulla pitää huolta kirjautumistiedoista.

Henkilötietolain mukainen rekisteriseloste on nähtävissä osoitteessa www.mekko24.fi. Asiakas voi kieltää tietojensa käytön ja käsittelyn markkinointitarkoituksiin ja tarkistaa itseään koskevat tiedot ottamalla yhteyttä Mekko24 asiakaspalveluun. Yhteydenotot on tehtävä kirjallisena ja toimitettava allekirjoitettuina info@mekko24.fi. Täydellinen rekisteriseloste löytyy osoitteesta https://www.mekko24.fi/fi/rekisteriseloste.

Asiakkaalle lähetetään ostamisen jälkeen tuotearvostelupyyntö. Arvostelupyyntöön vastaaminen on vapaaehtoista. Pyyntö sisältää ainoastaan asiakkaan jo ostamia tuotteita. Arvostelun yhteydessä ei näytetä julkisesti asiakkaan yhteystietoja ellei asiakas niin itse valitse. Mekko24 käyttää arvosteluiden kautta kerättyjä tietoja asiakaskokemuksen, tuotevalikoiman ja palveluiden kehittämiseen.

3 Asiakastili

Mekko24 suosittelee, että asiakas luo käyttäjätilin ennen verkkosivustolta ostamista. Kun asiakas rekisteröi käyttäjätilinsä ja/tai tekee tilauksen, häntä pyydetään antamaan joitain henkilötietoja. Asiakas vahvistaa, että annetut tiedot ovat oikein ja täydellisiä, ja hän on vastuussa kaikista annetuissa tiedoissa olevista virheistä.

Asiakas sitoutuu varmistamaan, ettei kukaan muu kuin asiakas itse käytä asiakkaan sisäänkirjautumistietoja. Asiakas ei saa luovuttaa käyttäjänimeään tai salasanaansa kenellekään ja hän varmistaa, että kaikki käyttäjänimeä ja salasanaa koskevia tietoja sisältävät asiakirjat säilytetään siten, ettei luvattomilla henkilöillä ole niihin pääsyä. Asiakas ilmoittaa Mekko24:lle viipymättä, jos hän epäilee että luvattomalla henkilöllä on pääsy asiakkaan salasanaan. Asiakas on vastuussa kaikista hänen sisäänkirjautumistiedoillaan tehdyistä ostoksista, jos asiakas ei ole tehnyt edellä mainittua ilmoitusta.

Jos Mekko24 epäilee, että asiakas väärinkäyttää käyttäjätiliään tai sisäänkirjautumistietojaan tai muulla tavalla rikkoo yleisiä ehtoja, Mekko24:lla on oikeus estää asiakkaan pääsy tämän käyttäjätilille. Lisäksi Mekko24:lla on oikeus määrittää asiakkaalle uudet sisäänkirjautumistiedot.

4 Maksutavat ja maksaminen 

Verkkosivustolla annetut hinnat koskevat ainoastaan verkkosivuilla tehtyjä tilauksia. Kaikki hinnat on ilmoitettu euroissa ja sisältävät ALV:n. Hinnat eivät sisällä maksu- ja toimituskuluja, jotka on ilmoitettu erikseen.

Asiakas voi maksaa ostoksensa verkkosivustolla määritetyillä tavoilla. Mekko24:lla on oikeus veloittaa asiakasta jo tilauksen yhteydessä, ellei asiakas ole valinnut ja Mekko24 hyväksynyt laskutusta tai muuta vastaavaa maksutapaa. Laskutuksen tai osamaksun yhteydessä Mekko24 tai sen kumppanit voivat hankkia asiakkaan luottotiedot kolmannelta osapuolelta. Tällaisessa tapauksessa asiasta ilmoitetaan sinulle. Mekko24 varaa oikeuden olla tarjoamatta kaikkia maksutapoja kaikkina aikoina tai vaihtoehtoisesti muuttaa maksutapaa, jos asiakkaan valitsema maksutapa ei jostain syystä toimi tilausta täytettäessä. Huomaa, että käytettävissä olevia maksutapoja koskevat rajoitukset on ilmoitettu verkkosivustolla.

Ajankohtaiset tiedot maksutavoista löytyvät Mekko24:n sivuilta. Asiakas voi valita tilauksensa maksutavaksi pankki- tai luottokorttimaksun, laskun tai osamaksun. Lisätietoa maksutavoista löydät täältä. Hintaan ei lisätä erillistä palvelumaksua korttimaksun yhteydessä. Luottokorttimaksun käsittelee maailman johtava korttimaksujen välittäjä verkossa Stripe Inc. Tämä takaa maksun nopeuden ja turvallisuuden. Me emme myöskään säilö luottokorttitietojasi vaan ne kaikki ovat Stripe Inc:in ja usean eri finanssiviranomaisen valvonnanalaisena. Checkout on sinulle turvallinen maksutapa. Palvelu on maksulaitoslain siirtymäsäännöksen nojalla merkitty Finanssivalvonnan ylläpitämään maksulaitosrekisteriin. Palvelu on Checkout Finland Oy:n (Y-tunnus 2196606-6) ylläpitämä palvelu ja Checkout Finland Oy on OP:n omistuksessa.

Maksu pankkipainikkeilla

Checkout maksunvälityspalvelu välittää maksusi kauppiaalle. Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet, eli voit maksaa Nordean, Osuuspankin, Säästöpankin, POP-pankin, Danske Bankin, Handelsbankenin, S-pankin, Ålandsbankenin ja LähiTapiola pankin maksupainikkeilla. Maksun saajana tiliotteella näkyy Checkout Finland Oy.

Maksut luottokorteilla

Voit maksaa verkkokaupassa Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -korteilla. Korttimaksaminen tapahtuu turvallisesti Netsin SSL-suojatulla maksulomakkeella. Verkkokaupalla eikä Checkout Finland Oy:llä ole pääsyä korttitietoihin eikä maksukortin tietoja tallenneta järjestelmiimme. Verkkokaupassa ovat käytössä kansainväliset Verified by Visa- ja MasterCard

SecureCode –todentamispalvelut

Verkkokauppa käyttää Checkout maksunvälityspalvelua korttimaksuissa. Verkkokauppa toimii tuotteiden ja palveluiden markkinoijana sekä tuotteiden toimittajana asiakkaalle. Verkkokauppa huolehtii kauppaan liittyvistä lakisääteisistä sekä itse määrittelemistään muista velvoitteista. Maksukorttimaksuissa kauppa syntyy asiakkaan ja Checkout Finland Oy:n (2196606-6) välille. Checkout Finland Oy vastaa korttimaksuihin liittyvistä velvoitteista ja reklamaatioista. Checkout näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää asiakkaan maksaman maksukorttimaksun suoraan kauppiaalle.

Postiennakko

Maksa tilauksestasi vasta kun noudat lähetyksen Postin toimipisteestä. Voit maksaa tilauksesi suoraan joko paikalliseen postikonttoriin noudon yhteydessä tai Postin lähetille. Maksutapoina käyvät mm. suomalaiset pankkikortit. Postikonttoreissa voit maksaa myös käteisellä ja luottokortilla. Tämän maksutavan käyttö nostaa postikuluja postiennakkomaksun verran. Postiennakon palvelumaksu on 5,50€

Collector lasku tai osamaksu

Tarjoamme mahdollisuuden maksaa verkkokaupasta tekemäsi ostokset laskulla tai osamaksulla yhteistyössä Collector Bank AB:n kanssa. Kun valitset ostotapahtuman yhteydessä Collector Lasku/Osamaksu -maksutavan, voit hakea ostosummaa vastaavaa laskuluottoa enintään 5 000 euroon saakka. Saat luottopäätöksen tiedoksi sen jälkeen, kun olet vahvistanut oston meidän verkkosivuilla.

5 Erikoistarjoukset 

Mekko24:lla saattaa ajoittain olla verkkosivustolla tarjouksia, joiden ehdot ovat suotuisammat näissä yleisissä ehdoissa määritettyihin verrattuna, esimerkiksi maksuun tai pidennettyyn peruutusoikeuteen liittyen. Tällaiset ehdot ovat voimassa erikoistarjouksen ajan sekä Mekko24:n määrittämien tiettyjen tuotteiden kohdalla. Mekko24 varaa oikeuden peruuttaa tällaiset erikoistarjoukset koska tahansa. Kun erikoistarjous päättyy tai peruutetaan, näitä yleisiä ehtoja sovelletaan ilman mitään muutoksia. Kaikki verkkosivuston tiettyjä tuotteita koskevat tarjoukset ovat voimassa vain rajoitetun ajan tai kunnes tuotteet on myyty loppuun.

Alennuskoodit on rajattu yhteen kappaleeseen per tilaus, ellei erikseen ole muuta mainittu. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tilatessa jo valmiiksi alennettuja tuotteita, ellei erikseen ole muuta mainittu.

Jos tilaukseesi sisältyy lahjatarjous/alennus, joka edellyttää tiettyä ostosummaa, tulee edellytyksen täyttyä myös mahdollisen palautuksen jälkeen, jotta asiakas on oikeutettu tilaajalahjaan/alennukseen. Jos asiakkaan tilauksen arvo on mahdollisen palautuksen jälkeen vähemmän kuin lahjaan/alennukseen oikeuttava summa, poistetaan alennus tilauksestasi ja se vähennetään Sinulle maksettavasta hyvityksestä / lisätään laskulle.

6 Toimitukset 

Mekko24 toimittaa verkkokaupan kautta tilatut tuotteet Suomessa sijaitseviin postiosoitteisiin. Pystymme toimittamaan pieniä tilauksia pyynnöstä myös ulkomaille - ole hyvä ja ole asiakaspalveluumme yhteydessä info@mekko24.fi. Kerro mistä tuotteista olet kiinnostunut ja annamme Sinulle niistä tarjouksen. 

Tuotteiden tilaaminen Mekko24 verkkokaupasta on mahdollista vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. Lähetämme valmiit tilaukset normaalisti arkisin 24 tunnin sisällä sen vastaanottamisesta. Valmiilla tilauksella tarkoitetaan tilausta, jonka kaikki tuotteet ovat varastossamme ja varattuina tilaukseen, sekä tilauksen maksutapa on hyväksytty. 

Postitamme tuotteita jokaisena arkipäivänä. Arkisin ennen klo 15.00 tilatut tuotteet lähetämme aina samana päivänä. Ruuhka-aikoina myös osa ennen klo 15 tehdyistä tilauksista voidaan lähettää seuraavana arkipäivänä. Arkena myöhemmin, viikonloppuna tai pyhänpäivänä tulleet tilaukset lähetetään seuraavana arkipäivänä. Arvioitu toimitusaika lasketaan alkavaksi lähetyspäivästä alkaen. Nopeimmillaan tilauksesi on sinulla jo seuraavana päivänä, mutta yleensä viimeistään kolmessa arkipäivässä. Tämä lupaus koskee varastotuotteita. Jos tuotetta ei ole valmiina varastossa (tilaustuote), näet tuotteen kohdalla toimitusaika-arvion. 

Tilaustuotteen toimitusaika on tavanomaista pidempi. Kaikki tilattavissa olevat tilaustuotteemme ovat aina valmistajan varastolla ja me tilaamme tuotteen Suomeen aina asiakkaan pyynnöstä. Asiakkaan pyynnöksi katsotaan tilaus joka sisältää tilaustuotetta. Arvioitu tilaustuotteen toimitusaika Mekko24 Tuusulan varastoon on noin 4-7 arkipäivää ja tuote saapuu asiakkaalle 7-10 arkipäivässä tilauksesta. Emme valitettavasti pysty vaikuttamaan mahdollisiin viivästyksiin tilaustuotteiden toimitusajassa.

Ennen tavarantoimittajan vahvistusta toimituksesta, Mekko24 ei voi taata, että tilaustuotetta on saatavilla. Tuotteen saatavuus voi muuttua varoittamatta koska maahantuojan tai valmistajan saatavuustilanne voi vaihdella. Mikäli tilaus on jo käsitelty mutta tuotetta ei ole saatavana, ilmoitamme tilaajalle siitä sähköpostilla tai tekstiviestillä. Mikäli asiakas on ehtinyt suorittaa maksun, palautamme sen suorituksen asiakkaalle viipymättä ja kuitenkin viimeistään 14 päivän kuluessa. Asiakkaalle ei aiheudu kustannuksia maksusuorituksen palauttamisesta.

Toimitamme tilauksen kaikki tuotteet pääsääntöisesti yhdellä kertaa. Tilatessa sekä varastotuotteen että tilaustuotteen samassa tilauksessa, tilauksesi saapuu sinulle tilaustuotteen toimitusajalla. Jos kuitenkin haluat osan tuotteista aikaisemmin, laita viesti asiakaspalveluumme info@mekko24.fi tai ilmoita siitä tilauksen yhteydessä lisätietoja-kenttään, niin lähetämme heti varastossa olevat tuotteet samantien ja veloitamme sinulta lisätoimituksesta aiheutuvat toimituskulut.

Mekko24 ei ole velvollinen varaamaan muita saman tilauksen tuotteita asiakkaalle, jos yhden tuotteen saatavuus on huono, tai sen toimitus viivästyy Mekko24:stä riippumattomista syistä. Kuluttaja voi vaihtoehtoisesti hyväksyä joko viivästyneen tuotteen jälkitoimituksen tai tilauksen perumisen. Jälkitoimituksen postikulut veloitetaan normaalisti voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Tilauksessa olevia tuotteita varataan enintään 7 päivää, minkä jälkeen tilaus perutaan ellei asiakas ole suostunut jälkitoimitukseen Mekko24:n ehtojen mukaisesti. 

Toimituskulut ovat 0,00 euroa tai enemmän valitsemasi toimitustavasta riippuen. Asiakas voi valita maksullisia lisäpalveluja toimitustapaa valitessaan. Huomioi, että jos asiakas kuitenkin valitsee tilatessaan lisäpalvelun, ei toimitusmaksua palauteta asiakkaalle mahdollisen palautuksen yhteydessä. Asiakkaalle ilmoitetaan aina tilauksen lopullinen summa ennen tilauksen vahvistamista.

Pidätämme oikeuden asiakkaan tilausten yhdistämiseen, jos asiakas tekee useita erillisiä tilauksia. Jos asiakas haluaa järjestää tilauksen toimituksen myöhemmäksi tai jos tilatut tuotteet tulee toimittaa eri aikaan, tulee asiakkaan olla yhteydessä asiakaspalveluumme info@mekko24.fi etukäteen tai heti tilauksen jälkeen.

Me emme valitettavasti pysty ennakoimaan tai millään tapaa vaikuttamaan Postin toimintaan. Viivästykset ovat harvinaisia, mutta jos tarvitset vaatteet tärkeää tapahtumaa varten, suosittelemme varaamaan ainakin yhden ylimääräisen arkipäivän toimitusta varten.

Jos paketti on noudettava tietystä toimituspaikasta, asiakas noutaa sen ilmoituksessa määritetyn ajan kuluessa. Paketit noudetaan yleensä henkilökohtaisesti, voimassa olevaa henkilötodistusta ja tilausnumeroa käyttäen. Asiakas saa toimituksesta ilmoituksen, jossa määritetään koska ja mistä paketti on noudettavissa tai vastaanotettavissa. Ilmoitus saatetaan lähettää sähköpostitse, tavallisen postin välityksellä ja, jos asiakas on antanut matkapuhelinnumeronsa, myös puhelimitse tai tekstiviestillä. Jos pakettia ei noudeta, on Mekko24:lla oikeus periä aiheutuneet pakkaus-, toimitus- ja käsittelykulut vähintään 20,00€ asiakkaalta. Jos pakettia ei noudeta ja asiakas on tilannut sen postiennakkolla, on Mekko24:lla oikeus periä aiheutuneet pakkaus-, toimitus- ja käsittelykulut vähintään 20,00€ sekä lisäkulut vähintään 10,00€.

Jos tilauksesi toimitus on viivästynyt yli viikolla odotetusta toimitusajasta (katso toimitusajat), pyydämme olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme, jotta voimme tehdä Postille katoamisilmoituksen ja selvityspyynnön. Toimituksen viivästyminen on harvinaista, joten tutkimme kaikki viivästymiset ja katoamiset yksityiskohtaisesti. Kaikista petosepäilyissä olemme tarvittaessa yhteydessä poliisiin.

7 Peruutusoikeus

Kaikilla Mekko24 tuotteilla on 14 vuorokauden palautusoikeus kun toimit palautusohjeiden mukaisesti. Kun asiakas ostaa tuotteita verkkosivustolta, hänellä on sovellettavan kuluttajalainsäädännön mukainen 14 päivän peruutusaika. Tämä tarkoittaa, että asiakkaalla on oikeus peruuttaa mikä tahansa ostos ilmoittamalla siitä Mekko24:lle 14 päivän kuluessa siitä, kun asiakas tai hänen edustajansa on vastaanottanut tilatun tuotteen (peruutusaika). 

Jos asiakas ei ole toiminut palautusohjeiden mukaisesti ja tuotteet eivät ole palautettu 14 vuorokauden kuluessa, Mekko24 ei hyväksy tuotteiden palautusta. Tässä tapauksessa on Mekko24:llä oikeus palauttaa tuotteet takaisin asiakkaalle ja periä siitä aiheutunut postikulut. Mikäli asiakas ei nouda palautettua pakettia, tuotteet palautetaan takaisin Mekko24:lle ja asiakkalta veloitetaan lähetys- sekä palautuskulut vähintään 20,00€. Asiakkalla on velvollisuus maksaa aiheutuneet lähetys- ja palautuskustannukset ja oikeus tehdä uusi toimituspyyntö noutamattomalle paketille. Noutamattoman paketin uusi toimituspyyntö täytyy tehdä kohtuulisessa ajassa. Noutamattoman paketin toimituspyyntö, jonka asiakas on tehnyt kahden kuukauden sisällä tilauksesta, katsotaan aina tehdyn asianmukaisessa ajassa. Jos asiakas maksaa veloitetun summan ja pyytää uuden toimituksen, tuotteet palautetaan asiakkaalle ja häneltä peritään uudet aiheutuneet toimituskulut. 

Peruutusoikeus ei koske seuraavia tuotteita:

(a) tuotteet, jotka on valmistettu asiakkaan määritysten mukaisesti tai muuten selkeästi yksilöity;
(b) tuotteita, joiden sinetit on rikottu, ei ehkä voida palauttaa terveydensuojelu- tai hygieniasyistä (esim. alusvaatteet, uima-asut, bodyt);

Jos asiakas haluaa peruuttaa ostoksen tai vaihtaa tuotteen, asiakkaan on ennen peruutusajan päättymistä suoritettava tuotteen palautus Mekko24:n määritetyllä tavalla. Katso vaihto- ja palautusohjeet.  

Verkkokaupassamme on maksuton toimitus ja vaihto, mutta pelkkä palauttaminen on maksullista. Jos palautat tuotteita ja pidät kuitenkin itselläsi tuotteita yli 50 euron arvosta TAI jos tilaat kokeiluun kaksi saman tuotteen eri kokoa ja palautat toisen niistä, myös palautus on Sinulle ilmainen! Jos palautat kaikki tilaamasi tuotteet tai pitämiesi tuotteiden arvo on mahdollisen palautuksen jälkeen alle 50€, veloitamme palautuksen käsittelyn yhteydessä palautusmaksun (5,00€). Lue lisää palautusehdoistamme.

Jos asiakas käyttää peruutusoikeuttaan, maksaa hän palautuskulut ja on vastuussa tuotteen kunnosta tuotteen vastaanottamisen jälkeen sekä palautuskuljetuksen aikana. Tuote on palautettava 14 päivän kuluessa siitä, kun Mekko24:lle ilmoitettiin peruutuksesta. Tuote on lähetettävä hyvin pakattuna, hyvässä kunnossa ja alkuperäisessä laatikossaan ja/tai pakkauksessaan. Kaikki palautukset on lähetettävä Mekko24:lle noudattaen verkkosivustolla ilmoitettuja tapoja ja ohjeita, jotka löydät Mekko24 verkkosivuilta.

Palautettavan tuotteen tulee olla täysin uutta vastaava, käyttämätön ja muuttumaton sekä pakattu täysin alkuperäiseen pakettiin alkuperäisillä pakkaustäytteillä. Tuotetta voi sovittaa ja kokeilla, mutta ei missään tapauksessa ottaa käyttöön. Hyvitämme palautetun tuotteen maksamasi hinnan täysimääräisenä takaisin tilillesi tai maksukortillesi. Postikulut eivät kuuluu hyvitettäväksi.

Jos palautat tuotteen ilman alkuperäistä pakkausta tai pakkauksen sisältö ei ole täydellinen ja uutta vastaava, vähennämme palautussummasta vähintään -50% koska tuotetta ei voi enää myydä virheettömänä. Huomioithan, että tuotelappujen irrotus on ostopäätös. Emme ole velvollisia korvaamaan tuotetta, joka ei ole alkuperäisessä kunnossaan, tai josta tuotelaput on irrotettu. Uutta vastaamattoman tuotteen palautamme takaisin lähettäjälle ja veloitamme toimituskulut.

Tuotteen noutamatta jättäminen ei ole palautus. Kokonaan noutamatta jätetyistä tuotteista veloitamme lähetys- sekä palautuskuluina vähintään 20,00€, joka vastaa todellisia lähetys- sekä palautuskustannuksia. Jos tilauksesi maksutapana on postiennakko, veloitamme kokonaan noutamatta jätetystä tuotteista lähetys- sekä palautuskuluina vähintään 30,00€, joka vastaa todellisia käsittely-, lähetys- sekä palautuskustannuksia. 

Pyydämme sinua säilyttämään kaikki asiakaspalautukseen liittyvät dokumentit huolellisesti, kunnes olet saanut tiedon palautuksen vastaanottamisesta Mekko24:ltä.

Mekko24 voi koska tahansa tarjota ilmaisen palautuksen tietyille tuotteille. Jos ilmainen palautus on voimassa, siitä ilmoitetaan verkkosivustolla, asianmukaisella tuotetta koskevalla sivulla.

Kun asiakas peruuttaa ostoksensa ennen tuotteen lähettämistä, Mekko24 palauttaa summan, jonka asiakas on maksanut tuotteesta, toimitusmaksut mukaan lukien. Palautus ei kata lisätoimituskuluja, jotka johtuvat siitä, että asiakas on valinnut muun kuin Mekko24:n tarjoaman vakiotoimituksen. Jos vain osa tilauksesta palautetaan, toimituskuluja ei palauteta. Mekko24:lla on oikeus vähentää palautettavasta summasta määrä, joka vastaa tuotteen arvonalennusta verrattuna tuotteen alkuperäiseen arvoon, jos ja siinä määrin kuin tällainen arvonalennus johtuu siitä, että asiakas on käsitellyt tuotetta enemmän kuin sen toiminnan tai ominaisuuksien määrittämiseksi on välttämätöntä.

Mekko24 maksaa summan takaisin ilman aiheetonta viivästystä, mutta kuitenkin viimeistään 14 päivän kuluessa siitä päivästä, jona Mekko24 vastaanotti asiakkaan peruutusilmoituksen. Mekko24 voi kuitenkin siirtää takaisinmaksua, kunnes Mekko24 on vastaanottanut tuotteen tai asiakas on toimittanut tuotteen palautuksesta todisteen, esimerkiksi toimitustodistuksen muodossa. Takaisinmaksu suoritetaan asiakkaalle asiakkaan valitsemaa maksutapaa käyttäen, ellei toisin sovita tai mikäli tällaiselle takaisinmaksulle on jokin este.

Mekko24.fi pidättää oikeuden sulkea asiakkaan asiakastilin, mikäli asiakas toistuvasti palauttaa kaikki tilaamansa tuotteet ja aiheuttaa näin ollen kohtuuttomia kustannuksia Mekko24.fi:lle. Pidätämme oikeuden perua esimerkiksi asiakkaan kaikki uudet tilaukset.

8 Reklamaatio

Kun vastaanotat tilauksesi, ole hyvä ja tarkista tilauksesi viipymättä. Mikäli asiakkaalle on toimitettu väärä tuote, väärä tuotteiden määrä tai tuotteessa on virhe, tulee hänen ilmoittaa asiasta viipymättä Mekko24 asiakaspalveluun info@mekko24.fi. Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei muuten vastaa tilaustasi, tulee sinun ilmoittaa virheestä viimeistään 14 päivän kuluessa vaihto- ja palautusehdoissa mainituille tahoille. Jos paketti on vioittunut postissa, on tuotteesta tehtävä välittömästi reklamaatio postiin.

Jos tuote on laatuseurannastamme huolimatta vioittunut tai väärä, ilmoita virheestä välittömästi asiakaspalveluumme info@mekko24.fi. Kerro myös kuinka toivot meidän menettelevän virheen korjaamisessa. Luonnollisesti vaihdamme tai korjaamme viallisen tuotteen, mutta halutessasi saat myös rahasi takaisin. Mikäli haluat hyvityksenä rahasi takaisin, kerro meille tilinumerosi palautusta varten.

Tietyillä Mekko24:n tuotteilla saattaa olla takuu. Tiedot kutakin tuotetta koskevasta takuuajasta ja erityisehdoista on annettu verkkosivustolla tai näissä yleisissä ehdoissa. Tuotetakuut kattavat ainoastaan valmistusvirheet, eivätkä siten koske mitään vikaa, joka johtuu jostakin tuotteen toimintoa tai ulkonäköä koskevasta yksittäisestä muutoksesta, esim. tuotteen uudelleenrakentaminen, parannus tai muu konfiguraatio. Asiakkaan tilausvahvistus toimii takuutodistuksena.

Valitusoikeus koskee tuotteita, jotka ovat sovellettavan kuluttajasuojalainsäädännön mukaisesti viallisia. Asiakkaan, joka haluaa käyttää tuotetta koskevaa valitusoikeuttaan, on otettava Mekko24:n yhteyttä mahdollisimman pian vian havaitsemisen jälkeen, verkkosivustolla annettuja yhteystietoja käyttäen. Valitusten, jotka asiakas on tehnyt kahden kuukauden sisällä vian havaitsemisen jälkeen, katsotaan aina tehdyn asianmukaisessa ajassa. Asiakkaalla on oikeus tehdä valitus verkkosivuilta ostetuista tuotteista kohtuullisessa ajassa tuotteen vastaanottamisesta.

Mekko24 vastaa kaikkien hyväksyttyjen valitusten aiheuttamien palautusten kuljetuskustannuksista.

Kun valituksen kohteena ollut tuote on palautettu ja valitus on hyväksytty, Mekko24 maksaa asiakkaalle sovellettavan kuluttajasuojalainsäädännön mukaisen hyvityksen. Mekko24 pyrkii tekemään suorituksen 30 päivän kuluessa päivästä, jona Mekko24 on vastaanottanut valituksen, mutta suoritus voi viipyä tuotteen luonteesta riippuen. Mekko24 varaa oikeuden hylätä minkä tahansa valituksen, jos tuote ei osoittaudu vialliseksi sovellettavan kuluttajasuojalainsäädännön mukaisesti. Valitusten suhteen Mekko24 noudattaa ohjeita, jotka kuluttajariitalautakunta (ks. www.kuluttajariita.fi) on antanut.

Mahdollisissa riitatilanteissa noudatamme kuluttajariitalautakunnan suosituksia.

9 Rajoitukset

Mekko24 ei ole korvausvelvollinen, jos tuotteet on myyty loppuun tai jos verkkosivustolla on kuva- tai painovirheitä (esim. tuotteiden kuvauksissa tai teknisissä tiedoissa olevat virheet), virheellisiä hintoja ja hinnantasauksia (kuten toimittajien muuttamat hinnat ja valuuttamuutokset) tai virheellisiä tietoja tuotteen varastotilanteesta. 

Hinnat sisältävät arvonlisäveron, mutta eivät kuljetusta ellei toisin ole mainittu. Jos hinnastossa on selviä hintavirheitä, tuotetta ei myydä selvästi alempaan hintaan, jos voidaan olettaa asiakkaan ymmärtäneen virheen olemassaolo. Tarkastamme hinnat aina käsittelyhetkellä. Hinnan laskiessa korjaamme hinnat asiakkaan avoimeen tilaukseen. Toisaalta, jos tuotteen hinta nousee ennen tilauksen lähetystä, toimitamme ne alkuperäisellä hinnalla. 

Mekko24:lla on oikeus korjata mitä tahansa tällaisia virheitä sekä koska tahansa muuttaa tai päivittää tietoja. Jos asiakkaan tilaamalle tuotteelle on ilmoitettu virheellinen hinta, Mekko24 luonnollisesti ilmoittaa asiasta asiakkaalle ja odottaa, että asiakas hyväksyy korjatun hinnan ennen kuin Mekko24 jatkaa tilausprosessia. 

Kaikki verkkosivustolla olevat kuvat on tarkoitettu ainoastaan esimerkeiksi. Tällaiset kuvat eivät takaa asiakkaan vastaanottamien tuotteiden määrää tai tuotteen tarkkaa ulkonäköä, toimintaa tai alkuperää. Mekko24 ei ole vastuussa mistään tiedoista, joita kolmannet osapuolet ovat antaneet verkkosivustoa varten.

Toimitusaika-arviot on laadittu maahantuojien ja valmistajien antamien tietojen perusteella. Mekko24 tai sen käyttämät toimittajat eivät ole vastuussa vaikutuspiirinsä ulkopuolelta tulevien ennalta arvaamattomien muutosten aiheuttamista viivästyksistä.

Mekko24 pidättää oikeuden rajoittaa tuotteiden myyntiä poikkeuksellisen suurissa erissä. Mekko24 ei myy tuotteitaan jälleenmyytäväksi.

Tuotteiden ikärajoja noudatetaan niin kuin laissa on määrätty. K-18-tuotteiden tilaaminen vaatii syntymäajan luovuttamista Mekko24:lle.

10 Ylivoimainen este 

Mekko24 ei ole vastuussa mistään viivästyksistä, jotka aiheutuvat olosuhteista, joihin Mekko24 ei voi vaikuttaa. Tällaisia ovat esim. yleiset työtaistelut, sotatoimet, tulipalot, salamointi, terrori-iskut, virallisten määräysten muutokset, tekniset ongelmat, viat voima-/tele-/tietokoneyhteyksissä tai muussa viestinnässä sekä alihankkijoiden toimittamien palveluiden viat ja viivästykset, jotka johtuvat edellä mainituista olosuhteista. Tällaisissa tilanteissa velvollisuus vahingonkorvauksiin ja muihin toimenpiteisiin raukeaa. Mikäli tällainen tilanne ilmenee, Mekko24 ilmoittaa siitä asiakkaalle sekä tilanteen alkaessa että päättyessä. Jos tilanne on kestänyt yli kahden kuukauden ajan, sekä asiakkaalla että Mekko24:llä on oikeus keskeyttää ostos välittömin seurauksin.

11 Sähköinen viestintä 

Käyttämällä verkkokauppaamme hyväksyt, että viestintä tapahtuu pääosin sähköisesti. Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse tai ilmoittamalla verkkokaupassamme. Sopimustarkoituksessa hyväksyt näiden sähköisten viestintämenetelmien käytön ja hyväksyt, että sopimukset, ilmoitukset, informaatio ja muu käyttämämme sähköinen viestintä täyttää kaikki kirjallisesta viestinnästä annetut vaatimukset.

12 Linkit

Mekko24 saattaa tarjota linkkejä muille verkkosivustoille, jotka eivät ole Mekko24:n hallinnassa. Myös verkkosivustot, jotka eivät ole Mekko24:n hallinnassa, saattavat tarjota linkkejä verkkosivustolle. Vaikka Mekko24 pyrkii varmistamaan, että Mekko24 tarjoaa linkkejä ainoastaan verkkosivustoille, joilla noudatetaan Mekko24:n tietosuojakäytäntöä vastaavia henkilötieto- ja turvallisuussäännöksiä, Mekko24 ei ole vastuussa minkään sellaisten tietojen tai henkilötietojen turvallisuudesta tai luottamuksellisuudesta, joita asiakas antaa toisilla verkkosivustoilla. Asiakkaan on oltava varovainen ja luettava henkilötietoja koskevat säännökset, joita noudatetaan kyseisellä verkkosivustolla.

13 Evästeet

Mekko24.fi -sivustolla käytetään evästeitä (eng. Cookies), joiden avulla sivustoa voidaan kehittää edelleen aiempaa käyttäjäystävällisemmäksi. Mekko24.fi-sivustolla evästeiden tehtävä on helpottaa, parantaa ja nopeuttaa asiointikokemusta. Evästeitä voidaan käyttää myös parempien tarjousten ja henkilökohtaisempien tuotesuositusten tarjoamiseksi asiakkaalle. Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka Mekko24.fi:n verkkopalvelin tallentaa käyttäjän kiintolevylle. Voit hallita evästeiden tallentamista sivustollamme verkkosivuston alareunassa olevasta "Hallitse yksityisyyttäsi"-painikkeesta. 

Osa Mekko24.fi-sivuston sisällöstä saattaa edellyttää evästeiden hyväksymistä toimiakseen. Käyttäjän verkkoselain todennäköisesti hyväksyy evästeet valmiilla oletusasetuksilla, mutta käyttäjä voi myös estää evästeiden käytön selaimen asetuksista tai poistamalla evästeet selaimesta palvelun käytön päätyttyä. Lisätietoja selainkohtaisista käyttöohjeista löytyy selaimen valmistajan ohjeista. Meidän mainoskumppanimme auttavat meitä näyttämään Sinulle uudelleenkohdistettuja mainoksia muilla sivustoilla. Mainokset perustuvat aiempaan selaushistoriaasi Mekko24t.fi -verkkokaupassa. Sinusta ei tallenneta henkilökohtaisia tietoja kuten nimeäsi, sähköpostiosoitettasi, postiosoitettasi tai puhelinnumeroasi.

14 Yleisiä ehtoja koskevat muutokset 

Mekko24 varaa oikeuden muuttaa näitä yleisiä ehtoja koska tahansa. Kaikki näitä yleisiä ehtoja koskevat muutokset julkaistaan verkkosivustolla. Muutokset astuvat voimaan, kun asiakas on hyväksynyt yleiset ehdot (uuden ostoksen yhteydessä tai verkkosivustoa selatessaan). Mekko24 kuitenkin suosittelee, että asiakas käy verkkosivustolla säännöllisesti saadakseen tietoa yleisiä ehtoja koskevista muutoksista.

15 Erotettavuus

Mikäli jokin toimivaltainen tuomioistuin, viranomainen tai välimiesoikeus katsoo jonkin tämän sopimuksen kohdan olevan pätemätön tai toimeenpanokelvoton, kyseinen kohta muilta osiltaan sekä kaikki muut kohdat jäävät voimaan ja täytäntöön-panokelpoisiksi suurimmassa sovellettavan lain sallimassa laajuudessa. Kaikki pätemättömiksi tai toimeenpanokelvottomiksi todetut kohdat korvataan asiaan liittyvän oikeudellisen ohjauksen ja neuvojen mukaisesti.

16 Sovellettava lainsäädäntö ja erimiellisyyksien ratkaiseminen 

Kaikki erimielisyydet ratkaistaan pääsääntöisesti sopimalla Mekko24:n asiakaspalvelun kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen.

Jos erimielisyyttä ei saada ratkaistua yksimielisesti Mekko24:n asiakaspalvelun kanssa, asiakas voi kääntyä kuluttajariitalautakunnan puoleen. Asiakas voi tehdä valituksen myös suoraan verkossa EU-komission verkkovälitteisen riidanratkaisupalvelun kautta. Jos asiakas tekee valituksen tämän palvelun kautta, se lähetetään automaattisesti oikean kansallisen riidanratkaisuelimen käsiteltäväksi. Riidanratkaisuelin ottaa yhteyttä Mekko24:n ja erimielisyys pyritään ratkaisemaan ilman tuomioistuinta. Erimielisyystilanteissa Mekko24 noudattaa Suomen kansallisen kuluttajariitalautakunnan tai muiden Euroopan maiden vastaavien viranomaisten päätöksiä.

Kaikki näiden yleisten ehtojen tulkintaa tai soveltamista koskevat erimielisyydet kuuluvat Suomen lainsäädännön piiriin, jonka mukaan niitä myös tulkitaan, ja ne ratkaistaan mainittujen käytänteiden mukaisesti tai lopulta Suomen tuomioistuinten toimesta.

17 Yhteystiedot

Meihin voit olla yhteydessä verkkokaupan verkkokaupan yhteydenotto -lomakkeen kautta, sähköpostilla info@mekko24.fi tai laittamalla Facebook-sivujen kautta viestiä. Yrityksellämme ei ole tällä hetkellä käytössä asiakaspalvelua puhelimitse. Pahoittelemme. Suosittelemme aina sähköpostin käyttöä yhteydenottoon. Pyrimme vastaamaan kaikkiin viesteihin saman työpäivän aikana. Suosittelemme lukemaan myös yleisimmät kysymykset ja vastaukset täältä.

Nämä yleiset ehdot on laatinut Mekko24, 2017-08-22